Spanyolországi életművészek

We Love Spain

Sitges a melegség városa

Sitges egy varázslatos hely, amely számos előnnyel bír, ha költözésről, életvitelről vagy üzletnyitásról van szó. Ez a gyönyörű tengerparti város Barcelona közelében található, Katalóniában, és kiváló életminőséget kínál lakóinak. Sitges mediterrán éghajlata többnyire kellemes időjárást biztosít az év nagy részében, ami ideális környezetet teremt a szabadtéri tevékenységekhez és a turizmus számára​.

A város gazdag kulturális élete és történelmi öröksége, valamint a modern szolgáltatások széles skálája teszi vonzóvá a költözők és befektetők számára. A helyi önkormányzat által kínált szolgáltatások, mint például az oktatási intézmények, egészségügyi létesítmények és a kulturális programok, hozzájárulnak a magas életminőség fenntartásához.

Sitges egyben népszerű turisztikai célpont is, amely évente több ezer látogatót vonz. A város 17 strandja, a történelmi óváros, a múzeumok és a Casa Bacardí látogatása, valamint a gazdag gasztronómiai kínálat biztosítja, hogy a turisták és a helyiek egyaránt élvezhessék a várost​. Az ilyen turisztikai vonzerők ideálisak lehetnek azok számára, akik üzleti vállalkozást szeretnének indítani, különösen a vendéglátás, a kiskereskedelem vagy a turisztikai szolgáltatások területén.

Sitges híres LMBTQ-barát környezetéről is, ahol évente megrendezik a Sitges Pride-ot és a Sitges Bears Week-et, amelyek nemcsak a helyi közösséget, hanem nemzetközi látogatókat is vonzanak. Ez a nyitott és befogadó légkör még vonzóbbá teszi a várost mind az ott élők, mind az üzleti vállalkozások számára​.

A város kiváló elhelyezkedése és közlekedési kapcsolatai, köztük a könnyű hozzáférés Barcelona városához és annak repülőteréhez, tovább növelik Sitges vonzerejét mint költözési vagy befektetési helyszínt​.

Összességében Sitges számos lehetőséget kínál azoknak, akik a Földközi-tenger menti életstílust, a gazdag kulturális és szociális életet, valamint az üzleti lehetőségeket keresik egy melegbarát környezetben.

Üzletnyitás Spanyolországban!

brown_luxury_autumn_collage_facebook_cover.png

Nemrég voltam barátomnál Náray Tamásnál Spanyolországban és megtudtam pár infót az üzletnyitásról.

Sajnos nem túl egyszerű de Tamás segített találkozni elég jó ügyvéd hölgyekkel akik mindent tudnak a városról és engedélyekről. Semmiképp ne kezd el magad szervezni mert soha nem jutsz a végére.

A legfontosabb követelmények:

Spanyolországban egy kisebb büfé nyitásához számos engedélyre lehet szükség. A konkrét engedélyek és eljárások változhatnak a várostól és a büfé típusától függően, de itt vannak néhány általános engedély, amelyek valószínűleg szükségesek:

  1. Vállalkozási engedély (Licencia de Actividad): Ezt az engedélyt általában az adott városi önkormányzattól kell beszerezni, és az üzleti tevékenység megkezdése előtt kell megkapni. Ez az engedély rögzíti, hogy milyen típusú vállalkozást tervezel nyitni.

  2. Élelmiszerbiztonsági engedély (Licencia Sanitaria): Mivel egy büfé élelmiszereket készít és értékesít, szükséged lesz az élelmiszerbiztonsági engedélyre is. Az illetékes egészségügyi hatóságtól kell ezt az engedélyt beszerezni, és rendszeres ellenőrzések során biztosítani kell, hogy az üzlet megfeleljen az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

  3. Tűzvédelmi engedély (Licencia de Protección contra Incendios): Az üzlethelyiségnek meg kell felelnie a tűzvédelmi előírásoknak. Ezt az engedélyt az illetékes tűzvédelmi hatóságtól kell beszerezni.

  4. Környezetvédelmi engedély (Licencia Ambiental): Ha az üzlet tevékenysége hatással lehet a környezetre, például zaj vagy szemetelés, akkor szükséged lehet egy környezetvédelmi engedélyre is.

  5. Zajengedély (Licencia de Actividades Clasificadas): Ha az üzlet tervezett tevékenysége zajjal járhat, akkor szükséged lehet zajengedélyre is.

Ezenkívül fontos lehet egyéb engedélyeket is beszerezni, például az alkohol értékesítéséhez, ha alkoholt kívánsz kínálni. Az eljárások és az engedélyek beszerzésének folyamata meglehetősen bonyolult lehet, ezért érdemes egy helyi jogi tanácsadót vagy üzleti tanácsadót felkeresni, hogy segítsen az engedélyek beszerzésében és az üzleti tevékenység megfelelő irányításában. Minden esetben érdemes az adott városi önkormányzattól és hatóságoktól érdeklődni, hogy pontosan milyen engedélyekre van szükség Sitges-ben egy büfé nyitásához.

Spanyol ingatlanbefektetés legjobb városai

Spanyolországban az ingatlanbefektetések számos lehetőséget kínálnak, azonban fontos megjegyezni, hogy az ingatlanpiac függ a régiótől és az ingatlan típusától. Az alábbiakban néhány olyan területet és típust sorolok fel, amelyek jó befektetési lehetőséget kínálhatnak:

2023 Nyara árak változása:

ke_pernyo_foto_2023-09-04_14_03_00.png

  1. Barcelona: Barcelona egy népszerű város a turisták és az ingatlanbefektetők körében egyaránt. A város folyamatosan növekszik, és az ingatlanárak is emelkednek. Az Eixample, Gràcia és Poblenou környékeket érdemes megfontolni.

  2. Madrid: Spanyolország fővárosa mindig is vonzó volt az ingatlanbefektetők számára. A belvárosi kerületek és a Salamanca negyed jó befektetési lehetőségeket kínálhatnak.

  3. Costa del Sol: Ha a tengerparti ingatlanok érdeklik, akkor a Costa del Sol területe kiváló választás lehet. Marbella és Estepona környéke rendkívül népszerű a külföldi vásárlók körében.

  4. Baleár-szigetek: Mallorca, Ibiza és Menorca kiváló helyek az ingatlanbefektetésekre, különösen a nyaralók és kiadó ingatlanok terén.

  5. Kiadó ingatlanok: Az egész évben turistákat vonzó városokban, mint például Barcelona, lehet jó üzleti lehetőség ingatlanok kiadása rövid távú turistáknak, például Airbnb vagy Booking.com platformokon keresztül.

  6. Ingatlanfejlesztések: Ha van elég tőkéje és hosszú távú tervei, az ingatlanfejlesztések, például új lakóparkok vagy üzleti ingatlanok építése is vonzó lehet.

  7. Megújuló energiaindítványok: Spanyolországban a megújuló energiatermelésre történő beruházások is vonzóak lehetnek, mivel az ország elkötelezett a zöld energia iránt.

  8. Almeria itt emelkedtek idé a leggyorsabban az ingatlan árak 

Fontos azonban, hogy minden ingatlanbefektetést alaposan megfontoljon, és konzultáljon helyi szakértőkkel vagy ingatlanügynökökkel, akik ismerik a piacot és az adott régiót. Emellett az ingatlanbefektetések mindig tartalmaznak kockázatokat, és fontos, hogy a pénzügyi helyzetét és céljait figyelembe véve hozzon döntéseket...

ke_pernyo_foto_2023-09-04_13_55_08.png

Spanyolország 10 leggazdagabb embere

Spanyolország Gazdasági Elnyújtói: Az Ország Leggazdagabb Emberei

Spanyolország gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedik, és gazdasága is számos kiemelkedő szereplőt vonultat fel. Az ország gazdasági elitjében számos befolyásos és vagyonos egyén található, akik szerepe és hatása messze túlnyúlik az ország határain. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk Spanyolország tíz leggazdagabb emberét, és betekintést nyerünk a vagyonuk forrásaiba és gazdasági hozzájárulásukba.

ke_pernyo_foto_2023-08-28_10_21_30.png

1. Amancio Ortega Gaona

Az Inditex cégcsoport alapítója és a világhírű Zara márka atyja, Amancio Ortega Gaona Spanyolország gazdasági életének egyik legmeghatározóbb alakja. A textiliparban elért sikerei révén vagyonát uralja, és az egyik leggazdagabb ember a világon. Az ingatlanbefektetések és más iparágakban történő részesedések révén tovább bővíti gazdasági portfólióját. Amancio Ortega Gaona spanyol milliárdos üzletember. Az Inditex divatcsoport alapítója és egykori elnöke, amely leginkább a Zara és a Bershka ruházati és kiegészítők üzletláncáról ismert. 2022 novemberében Ortega nettó vagyona 62,9 milliárd dollár volt.

amancio-ortega-the-richest-retailer-in-the-world-00012.jpeg

2. Sandra Ortega Mera

Amancio Ortega lánya, Sandra Ortega Mera a világ leggazdagabb női között szerepel. A Zara örököseként örökölt vagyonon túl az ingatlanpiac és a mezőgazdaság terén is jelentős érdekeltségei vannak.

ke_pernyo_foto_2023-08-28_10_21_38.png

3. Rafael del Pino y Calvo-Sotelo

Az Acsa céget alapító Rafael del Pino y Calvo-Sotelo az építőiparban ért el jelentős sikereket. Cégének globális építési projektekben játszott szerepe hozzájárult a vagyonának gyarapodásához.

4. Juan Roig Alfonso

A Mercadona szupermarketlánc vezetője, Juan Roig Alfonso kiemelkedő szerepet játszik a spanyol kiskereskedelmi szektorban. Az áruházlánc sikere és növekedése jelentősen hozzájárult vagyonának növeléséhez.

5. Isak Andic Ermay

Az ismert divatmárka, a Mango alapítója és vezetője, Isak Andic Ermay a divatiparban ért el kiemelkedő sikereket, ami gazdagodását is erősen befolyásolta.

6. Manuel Jove Capellán

Az ingatlaniparban elért sikerei révén Manuel Jove Capellán jelentős vagyonnal rendelkezik. Az Inveravante cégcsoport alapítójaként és vezetőjeként számos ingatlanfejlesztést és beruházást vezetett.

7. Juan Miguel Villar Mir

Az építőiparban elért eredményei és az OHL cégcsoport vezetése révén Juan Miguel Villar Mir gazdagodott meg. Az építőipar és a szállodaipar területén tett beruházásai hozzájárultak vagyonának növekedéséhez.

8. Alberto Palatchi Ribera

Az ismert esküvői ruha márka, a Pronovias alapítója, Alberto Palatchi Ribera a divatipar és a luxusruha tervezése révén ért el sikereket.

9. Ricardo Portabella Peralta

A Mango divatmárka egyik alapítója, Ricardo Portabella Peralta a vállalat vezetőségében tett szerepének köszönhetően szintén a gazdagok közé tartozik.

10. Florencio Lasaga Munárriz

Az Energía e Infraestructuras cégcsoport vezetőjeként és az energetikai területen tett befektetéseinek köszönhetően Florencio Lasaga Munárriz jelentős vagyonnal büszkélkedhet.

Ezek az emberek nem csak gazdagságukkal, hanem vállalkozói szellemükkel és üzleti sikerükkel is hozzájárulnak Spanyolország gazdaságához és társadalmához. Vagyonuk és vállalkozói teljesítményük példaértékű lehet azok számára, akik hasonló célokat és ambíciókat követnek a gazdasági életben.

Legismertebb Spanyol Sütemények 2023-ban

ke_pernyo_foto_2023-08-08_12_31_32.png

A Legismertebb Spanyol Sütemények

Spanyolország gazdag kulináris örökséggel rendelkezik, és az édességek terén sem marad el. Az ízletes sütemények, melyek hagyományos és kreatív ízeket egyaránt magukban hordoznak, nemcsak a helyiek, hanem a látogatók számára is különleges élményt nyújtanak. Ismerjük meg Spanyolország 10 legismertebb és legkedveltebb süteményét!

1. Churros - A Ropogós Édeség

A churros valószínűleg a legismertebb spanyol sütemény, és egyben az utcai ételek kategóriájában is sztár. Ezek a hosszúkás, forró olajban sütött tészta rudak kívül ropogósak, belül pedig puha és ízletesek. Általában cukorral és fahéjjal meghempergetve, valamint csokoládé mártással tálalják őket. Egy bögre forró csokoládéval a kézben a churros igazi kényeztetés.

ke_pernyo_foto_2023-08-08_12_16_52.png

2. Flan - Selymes Tejdesszert

A flan egy hagyományos spanyol édesség, amely hasonlít a pudinghoz. A selymes állagú tejes pudingot karamellizált cukorral öntik le, aminek köszönhetően a teteje finom karamellréteggel borul be. A flan egy egyszerű, de rendkívül ízletes desszert, amely a spanyolok asztalán gyakran megtalálható.

3. Tarta de Santiago - Mandulás Csoda

A Tarta de Santiago egy mandulás sütemény Galíciából, Spanyolország északi részéről. A mandulalisztből készült tészta gazdag ízű és selymes állagú. A tetejét porcukorral szórt kereszt díszíti, amely hagyományosan a Szent Jakab útjának szimbóluma.

4. Polvorón - Morzsálódó Édes Kényeztetés

A polvorón egy porcukorral bevont sütemény, amely finom és morzsálódó textúrájáról ismert. Ezek a kis kerek édességek gyakran mandulalisztből készülnek, és kiválóak egy csésze kávé vagy tea mellé.

5. Ensaimada - Mallorca Különlegessége

Az ensaimada egy karakteres, tekercs alakú sütemény, ami eredetileg Mallorcáról származik. A tészta vékony rétegekből van feltekerve, és a tetejét porcukorral szórják meg. Az ensaimada kiváló reggeli vagy uzsonna lehetőség.

ke_pernyo_foto_2023-08-08_12_16_41.png

6. Polenta Torta - Édes és Különleges

A polenta torta egy édes és különleges spanyol sütemény, amely finom textúrájú és ízletes. A polenta (kukoricaliszt) a tésztában ad egy különleges dimenziót, melyet gyakran mézzel vagy karamellel ízesítenek.

7. Panellets - Őszi Ünnepi Édesség

A panellets spanyol édesség, amelyet az All Saints' Day ünnepén fogyasztanak. Ezek a kis golyók marcipánból készülnek, amelyek különböző ízekkel és bevonatokkal készülnek, például dióval, kókusszal vagy csokoládéval.

8. Torrijas - Spanyol Francia Pirítós

A torrijas a spanyol változata a francia pirítósnak. Kenyeret mártanak tojásban és tejszínben, majd forró olajban sütik ki. Cukorral és fahéjjal meghempergetve, valamint mézzel vagy csokoládéval tálalják. A torrijas gyakran a húsvéti időszakban fogyasztott édesség.

9. Mantecados - Karácsonyi Kedvességek

A mantecados hagyományos spanyol sütemények, amelyeket a karácsonyi időszakban fogyasztanak. Ezek a morzsálódó és ízletes édességek különböző formában és ízekben készülnek, például mandulával vagy kakaóval.

10. Sobaos - Könnyű Édes Kényeztetés

A sobaos egy könnyű és selymes textúrájú spanyol sütemény, ami Cantabriából származik. A gyenge vaj és tojás kombinációja teszi rendkívül puha és ízletes édességgé. A sobaos gyakran a reggelihez vagy uzsonnához fogyasztott finomság.

Spanyolország édes kínálata igazi gasztronómiai kalandot nyújt, ahol minden egyes sütemény egy-egy szelet spanyol kulturát és hagyományt idéz meg az ízek varázslatos világában.

A legjobb szakácskönyvek itt a BOOOK kiadónál kaphatóak

Náray Tamás: Viva Espana - Csokoládétorta banántöltelékkel | Szakácskönyvek | Boook webáruház

A spanyol Borbón szó a francia Bourbon megfelelője. Személy szerint imádom, amikor egy-egy elképesztően finom sütemény születését vagy elterjedését legendák övezik. Állítólag Amália hercegnő rajongott ezért a tortáért, amelyet egy francia gyarmatrȁl érkező spanyol cukrászmester készített neki egy ünnepi alkalomra. Webáruházunkban megvásárolhatod a legújabb Náray Tamás süteményes könyvet: https://www.boook.hu/Naray-Tamas-Viva-Espana-Kedvenc-spanyol-sutemenyre

Náray Tamás kedvenc spanyol süteményei

Náray Tamás kedvenc spanyol süteményei

 

Náray Tamás: A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei „Frau Schwenk, a szakácsnő robogott be az étkezőbe, és az asztalra tette a frissen sült kalácsokat. A forró barhesz illata azonnal betöltötte a szobát.” Náray Tamás Zarah-trilógiája nemcsak nagy ívű családtörténet, izgalmas kémregény és utazás számos ország földjén, hanem csupa szín, illat és forma, sőt, még az ínycsiklandó sütemények ízét is a szánkban érezhetjük. A mesélő a szöveg megannyi rétegéből festi meg a hangulatot, és mutatja be a magával ragadó cselekmények környezetét. A finomabbnál finomabb falatok készítője, Frau Schwenk, a Winter család hűséges szakácsnője kulcsfigura a főszereplő, Zarah és nővére, Edel életében, hiszen a megmenekülésüket köszönhetik neki. Az ő történetük a regény lapjain elevenedik meg. Ebben a kötetben pedig Frau Schwenk, Zarah és családja, valamint barátai által készített és szeretett ínycsiklandó sütemények egész sora jelenik meg Náray Tamás tolmácsolásában. A szereplők utazásai nyomán megízlelhetjük Németország, Olaszország, Anglia és Izrael legjellemzőbb édességeit. A közel félszáz receptet Kaszás Gergely gyönyörű fotói és László Ágnes egyedi, korhű tálalása keltik életre. https://www.boook.hu/ Webáruházunkban megvásárolhatod a legújabb Náray Tamás süteményes könyvet: https://www.boook.hu/Naray-Tamas

Digitális Spanyolország 2026

ed26700.png

Spanyolország, a világ 16. legnagyobb e-kereskedelmi piaca, ellenálló képességét mutatta a 2010-es évek eleji gazdasági nehézségek után. A járvány közepette a kormány elindított egy digitális átalakítási stratégiát, amely magában foglalja a kis- és középvállalkozások (KKV-k) fejlesztését. Az előrejelzés szerint van még fejlődési potenciál.

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_19_33.png

A "Digital Spain 2026" kezdeményezés 2020-ban indult, és egy állami befektetési program a digitális fejlődési célok eléréséhez, amely részben az európai uniós gazdaságélénkítési terv finanszírozásával valósul meg. Spanyolország stratégiája az EU Digital Compass 2030-hoz igazodik. Gazdasági területeket érint az infrastruktúrától a digitális műveltségig és az üzleti digitalizációig. A KKV-k teszik ki Spanyolország gazdaságának 99%-át, ezért a digitális fejlődésükre helyezzük a hangsúlyt. De mennyire fejlett digitálisan?

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_20_00.png

A KKV-k kimagasló jelentőséggel bírnak a spanyol gazdaságban A KKV-kat olyan vállalkozásoknak tekintik, amelyeknek kevesebb mint 250 alkalmazottjuk van, és éves bevételük nem haladja meg az 50 millió eurót. Ebbe a kategóriába tartoznak a mikrovállalkozások (kevesebb, mint 10 alkalmazott), a kisvállalkozások (10-49 alkalmazott), és a középvállalkozások (50-249 alkalmazott).

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_18_10.png

Spanyolországban a KKV-k teszik ki az aktív vállalkozások 99%-át, összesen kb. 2,8 millió vállalkozást, ami jóval magasabb az EU átlagánál, ami 67%. A KKV-k adják az ország hozzáadott értékének 60-61%-át, és foglalkoztatják a spanyol munkaerő 72%-át. Azonban termelékenység terén kevesebb értéket biztosítanak személyenként a nagyobb vállalatokhoz képest, ami az EU átlagával megegyező tendencia.

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_16_55.png

Ez azt mutatja, hogy a spanyol KKV-knak sürgősen javítaniuk kell üzleti stratégiájukon és értékesítésükön. De a spanyol kormány már azonosította azt az egy tényezőt, amely segíteni fog nekik a fejlődésben: a digitalizáció.

A spanyol KKV-k honlapjai az EU-átlaggal megegyező szinten vannak Az Európai Bizottság 2022-es Digitális Gazdaság és Társadalom Indexe (DESI) mutatja az EU-ban működő KKV-k arányát, akiknek van webes jelenlétük. Bár ez nem jelenti azt, hogy a vállalatok az e-kereskedelemmel is foglalkoznak, ez a mutató azt mutatja, mennyire digitálisan hajlamosak a KKV-k a nemzeti szinten. Ugyanezen keresztül lehet összehasonlítani az országokat.

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_22_00.png

KKV-k honlappal az EU-ban, 2020

A grafikon mutatja, hogy Spanyolország az EU-átlaggal (76%) azonos szinten van, 75% spanyol KKV-nak volt honlapja 2020-ban. Ugyanazon a szinten van Írországgal és Olaszországgal. Az Egyesült Királyság (83%), Hollandia (84%), Németország (88%) és Dánia (93%) az első négy helyen állnak a listán.

Miért segít egy honlap a vállalkozások versenyében? Egy honlap segíti az ügyfeleket többet megtudni a cégről, amellyel kapcsolatba szeretnének lépni. Különösen az előző ponttal kapcsolatban, miszerint versenyeznek a jól megalapozott nagyvállalatokkal, egy gondosan kialakított, professzionális online üzlet azonosító lehet azok számára, akik helyi terméket vagy szolgáltatást keresnek.

ke_pernyo_foto_2023-08-01_18_20_52.png

Emellett a honlapok elősegítik az e-kereskedelmet is, ami egy másik terület, ahol a spanyol KKV-knak javulniuk kell, ahogy azt lentebb láthatjuk.

Alig egyharmada vesz részt az e-kereskedelmi tevékenységekben a spanyol KKV-knak Az összes mutató alapján Spanyolország a 9. helyen áll a DESI rangsorában, amely a digitális fejlődést méri az országokban, ideértve a digitális közszolgáltatásokat (ahol Spanyolország a 7. helyen áll), az internetkapcsolatot (ahol Spanyolország a 3. helyen áll), és a digitális emberi tőkét, amely magában foglalja a lakosság digitális képességeit és az ICT (Információs és Kommunikációs Technológia) szakembereket (ahol Spanyolország a 12. helyen áll).

Spanyolország viszonylag magas helyezése azt mutatja, hogy az ország megfelelően teljesít minden dimenzióban az EU-átlaghoz képest. Ez igaz az e-kereskedelmi értékesítésekre is a KKV-k körében, ahol Spanyolország az EU-27 átlagával összehasonlítva 7 százalékponttal áll magasabban. De Spanyolország lemarad a legjobb 3 digitális gazdaság átlagától.

Spanyolország - KKV-k e-kereskedelmi értékesítése

Tekintettel Spanyolország kiemelkedő arányára a KKV-k tekintetében, egy átfogó e-kereskedelmi fejlesztési kezdeményezés segíthetne Spanyolországnak javítani pozícióját a globális e-kereskedelmi piacon és elősegítené a határokon átnyúló kereskedelmet. Mivel a digitális jelenlét tartósan itt van, ez segíthetne az ország gazdasági fejlődésében és növelné a KKV-k termelékenységét, ezzel egy időben ellensúlyozva a nagyobb vállalatok előnyeit.

De milyen mértékben használják a spanyol vállalatok a digitális technológiákat mindennapi üzletükben? Nézzük meg!

A spanyol vállalatok alapvetően integrálják a digitális technológiákat, de hatékonyság terén lemaradnak. Az összes spanyol vállalat digitális technológia integrációjának vizsgálata - ne feledjük, hogy 99%-uk KKV - azt mutatja, hogy Spanyolország az EU-átlag fölött áll az információk elektronikus cseréjében (e-mail, intranet vagy digitális platformok útján), a közösségi média használatában, az online termékek értékesítésében és az adatok tárolásában központi platformon keresztül.

Másrészt Spanyolország lemarad az átlagtól a nagy adatok (big data) felhasználásában, ami növelheti az hatékonyságot és javíthatja a stratégiai tervezést, valamint az e-kereskedelmi bevételeket és az online határokon átnyúló kereskedelmet.

Spanyolország - A digitális technológia integrációja 2021

Spanyol vállalatok hiányosságai főként az hatékonysággal és a nemzeti és nemzetközi e-kereskedelmi piacra való belépéssel kapcsolatosak.

A nagy adatok és az e-kereskedelem szorosan összekapcsolódik, mivel az e-kereskedelmi tevékenységek segítenek értékes fogyasztói adatok gyűjtésében, az állománykezelés javításában és a marketingstratégiák hatékonyságának mérésében. Emellett egy fejlett nemzeti e-kereskedelmi piac azzal, hogy sok KKV vesz részt benne, segíthet növelni a határokon átnyúló kereskedelmet, további serkentve az ország gazdaságát.

Digital Spain 2026: KKV-k digitalizációs terv Miután felismerték Spanyolország digitális gazdaságának hiányosságait, a kormány 2021 és 2025 között futó digitális fejlesztési tervet dolgozott ki a KKV-k számára.

A Digital Spain kezdeményezés részeként a 14 részintézkedés a KKV-k alapvető digitalizációjára, a digitális lánc menedzsmentjének javítására, az innováció előmozdítására és a digitalizáció stratégiai támogatására összpontosít minden gazdasági ágazatban.

Mivel az emberi erőforrások és a pénzügyi támogatás a spanyol gazdaság digitális fejlődésének fő területei, a program a támogatásokat és workshopokat helyezi előtérbe. Azzal, hogy ösztönzi a spanyol KKV-kat a részvételre az e-kereskedelemben, a kormány reméli, hogy csökkenti a hatékonyság hiányosságait és végül javítja az ország strukturális gazdasági bizonytalanságait.

Összefoglalva Spanyolország KKV-k jelentik gazdaságának szívét, a vállalkozások 99%-a kevesebb mint 250 alkalmazottal és éves bevétellel 50 millió eurónál kevesebbel rendelkezik. Annak ellenére, hogy mennyire fontosak a spanyol munkaerő szempontjából, termelékenységük alacsonyabb a nagyobb vállalatokhoz képest.

A spanyol kormány felismerte, hogy a digitalizáció kulcsfontosságú út a KKV-k fejlesztésében, az európai reformokkal összhangban. A mutatók azt mutatják, hogy Spanyolország digitális növekedése nagyrészt megegyezik az EU-átlaggal, de van még tér fejlődésre, különösen az e-kereskedelemben és a nagy adatok felhasználásában.

 

A Digital Spain 2026 kezdeményezés célja, hogy elősegítse ezt a fejlődést, és a KKV-knek szükséges pénzügyi és emberi erőforrásokat biztosítson a digitális integráció előrehaladásához, az országot egy versenyképes online gazdaság felé mozdítva. Ennek része a spanyol e-kereskedelmi pozíció javítása, a határokon átnyúló kereskedelem serkentése és az ország gazdasági ellenálló képességének erősítése.

Spanyol KKV-k: Főbb tanulságok A KKV-k teszik ki Spanyolország gazdaságának 99%-át, vagyis abszolút számokban 2,8 millió vállalkozást. Fontosságuk ellenére termelékenységük alacsonyabb, mint a nagyobb vállalatoké. Ezt azzal láthatjuk, hogy kevesebb hozzáadott értéket és személyenkénti hozzáadott értéket biztosítanak.

Bár a spanyol KKV-k 75%-ának van webes jelenléte, csak kevesebb mint egyharmaduk vesz részt az e-kereskedelemben. Spanyolország az EU-átlaggal megegyezik a digitális növekedés terén, de lemarad a nagy adatok felhasználásában és az e-kereskedelemben.

A kormány Digital Spain 2026 kezdeményezése a KKV-k digitális fejlődését célozza meg olyan intézkedésekkel, mint a finanszírozás, az emberi erőforrások fejlesztése és a digitális műveltségi workshopok. A kormány célja, hogy javítsa Spanyolország globális helyzetét az e-kereskedelemben, és erősítse az ország gazdasági ellenálló képességét.

3 csodás újépítésű apartman Valenciában

AQ Tuiranova Valencia 170.000 EURO

ke_pernyo_foto_2023-05-16_15_17_00.png

Az AQ Turianova egy teljesen új szomszédság, Smart City koncepcióval, verhetetlen helyen Valenciában, a La Fe kórház mellett, nagy zöldterületekkel körülvéve; lehetőséget kínál a fenntarthatóbb életmódra és a környezethez való kapcsolódásra, nagy parkkal, kerékpárúttal és futópályával.
A környéken minden szolgáltatás könnyen elérhető: üzletek, iskolák, sportközpontok és gyógyszertárak. Ezen túlmenően, a kiváló kommunikáció a V-30 és V-31, buszjáratok, elővárosi vonatok és a jövőbeli l'Horta Sud metróval, kulcsfontosságú összekötő pontként szolgál Valencia egyik legdinamikusabb metropoliszában.

Többre van szüksége, mint egy otthonra?

Minden teret úgy terveztek, hogy élvezze a napfényt, és az otthonok Smart Home technológiával vannak felszerelve, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a lehetőségekből.
Az AQ Turianova az energiahatékonyság és a dolgok internetének otthoni modellje iránti elkötelezettséget képviseli. Egy lehetőségekkel teli tér, új növekedési kezdeményezésekkel Valencia számára, amely minden szolgáltatáshoz hozzáféréssel rendelkezik majd, így megteremtve a "jövő szomszédságát".

- Otthonok 1-től 4 hálószobáig.
- Világos és tágas teraszok.
- Intelligens otthon.
- Parkolóhely és tárolóhelyiség.
- Új fejlesztés.
- Nagy közösségi területek.
- Úszómedence.
- Paddle teniszpálya.
- Gyermekjátszótér a fejlesztésen belül.
- Kerékpárút és futópálya a környéken.
- Bevásárlási lehetőségek.

Alapvető jellemzők
Új épület
1, 3 és 4 szobás lakások
A kulcsok átadásának időpontja: 2023. október
Közösségi területek
Lift
Energetikai tanúsítvány

ke_pernyo_foto_2023-05-16_15_17_09.pngke_pernyo_foto_2023-05-16_15_17_30.pngke_pernyo_foto_2023-05-16_15_17_41.pngke_pernyo_foto_2023-05-16_15_17_52.png

 

Edificio Arcos, Aq Acentor 190.000 EURO Malilla, València

Vadonatúj környék

ke_pernyo_foto_2023-05-19_11_03_18.png

Az AQ Turianova egy teljesen új szomszédság, Smart City koncepcióval, verhetetlen helyen Valenciában, a La Fe kórház mellett, nagy zöldterületekkel körülvéve; lehetőséget kínál a fenntarthatóbb életmódra és a környezethez való kapcsolódásra, nagy parkkal, kerékpárúttal és futópályával.
A környéken minden szolgáltatás könnyen elérhető: üzletek, iskolák, sportközpontok és gyógyszertárak. Ezen túlmenően, a kiváló kommunikáció a V-30 és V-31, buszjáratok, elővárosi vonatok és a jövőbeli l'Horta Sud metróval, kulcsfontosságú összekötő pontként szolgál Valencia egyik legdinamikusabb metropoliszában.

ke_pernyo_foto_2023-05-19_11_03_28.png

Többre van szüksége, mint egy otthonra?

Minden teret úgy terveztek, hogy élvezze a napfényt, és az otthonok Smart Home technológiával vannak felszerelve, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a lehetőségekből.
Az AQ Turianova az energiahatékonyság és a dolgok internetének otthoni modellje iránti elkötelezettséget képviseli. Egy lehetőségekkel teli tér, új növekedési kezdeményezésekkel Valencia számára, amely minden szolgáltatáshoz hozzáféréssel rendelkezik majd, így megteremtve a "jövő szomszédságát".

- Otthonok 1-től 4 hálószobáig.
- Világos és tágas teraszok.
- Intelligens otthon.
- Parkolóhely és tárolóhelyiség.
- Új fejlesztés.
- Nagy közösségi területek.
- Úszómedence.
- Paddle teniszpálya.
- Gyermekjátszótér a fejlesztésen belül.
- Kerékpárút és futópálya a környéken.
- Bevásárlási lehetőségek.

ke_pernyo_foto_2023-05-19_11_04_00.png
Alapvető jellemzők
Új épület, 2, 3 és 4 hálószobás lakások
Átadás időpontja: 2022 októbere
Közösségi területek
Lift
Energetikai tanúsítvány
Fogyasztás:
Lásd az energiaosztályozási címkét

ke_pernyo_foto_2023-05-19_11_04_09.png

87 m² beépített, 63 m² hasznos terület
2 hálószoba
2 fürdőszoba
Parkolóhely az árban benne van
Beépített szekrények
Tárolóhelyiség
Földszint
Felvonóval
Felszerelés
Úszómedence
Energetikai tanúsítvány
Fogyasztás:
Lásd az energiaosztályozási címkét

Obra nueva Clet Suites, Avanza Urbana 177.000 EURO / 44 nm

Benimaclet, València Ver mapa

ke_pernyo_foto_2023-05-19_21_31_43.png

A CLET SUITES 23 darab 1 és 2 hálószobás egységből áll, fantasztikus kényelemmel a penthouse emeleten. A minőség és a szolgáltatások szempontjából innovatív javaslat, amely a Benimaclet szomszédságában található. A közös területek a projekt differenciáló elemei, ahol egy felszerelt edzőterem, egy többcélú terem egy kis beépített konyhával és egy látványos terasszal rendelkezik. Ön kiváltsága lesz, hogy élvezze saját privát tetőtéri lakását, amelynek területe több mint 100 m2.

ke_pernyo_foto_2023-05-19_21_31_23.png

Az új projekt által kínált tulajdonságok egyedivé teszik, mint például a teljesen integrált konyhák beépítése, amelyek csúcsmárkás készülékekkel vannak felszerelve, az egész házban légkondicionáló telepítése, az összes helyiségben található világítás, a beépített szekrények és a dizájner fürdőszobák. Egy lakásra kész otthont kap, amelyben minden megtalálható, amire szüksége van, és Önnek már csak az a dolga, hogy a saját stílusát és stílusát adja hozzá!

ke_pernyo_foto_2023-05-19_21_32_08.png

ke_pernyo_foto_2023-05-19_21_31_50.png

ke_pernyo_foto_2023-05-19_21_32_22.png

süti beállítások módosítása