Benidorm Spanyolország Manhattanje

2880px-playa_de_levante_de_benidorm.jpeg

Benidorm az egykori halászfalu magas szállóépületekkel teli üdülővárossá alakult át. A város az 1950-es években indult rohamos fejlődésnek. 1956-ban Pedro Zaragoza Orts polgármestersége alatt a városvezetés elfogadott egy várostervezési tervet, amelyben Benidormot üdülőhellyé akarták fejleszteni széles utakkal, széles tengerpartokkal, amely akkoriban úttörőnek számított. Innentől kezdve Benidorm egy modern üdüiőtelepüléssé vált és a hagyományos helyi gazdaság, mint a halászat és mezőgazdaság háttérbe szorult.

A városban rendezik meg a Benidormi dalfesztivált, melynek győztese képviseli Spanyolországot az Eurovíziós Dalfesztiválon 2022 óta.

Benidorm régóta a Costa Blanca legcsodálatosabb tengerparti városa, amely szerény éjszakai életéről, jelentős emigráns lakosságáról és mindig nyüzsgő puha aranyhomokról híres. Az étkezési szcéna változatos nemzetközi közönséget szolgál ki, az angol stílusú kávézóktól a másnaposság elleni reggelit kínáló kávézóktól az autentikus kínai éttermekig.

A legmodernebb családi látványosságok, mint például a Terra Mitica vidámpark, adrenalinpumpáló szórakozást kínálnak a gyerekeknek és a lelkes gyerekeknek egyaránt. Sötétedés után Benidorm továbbra is felmelegszik, csábító tapas bárok, nyüzsgő kocsmák, barátságos LMBT bárok és lüktető éjszakai klubok sora várja a látogatókat.

ke_pernyo_foto_2023-02-18_22_29_25.png