Altea csodás művész városka

Altea kétségtelenül az egyik legbájosabb város Spanyolország „fehér partján”, Alicante régiójában, a Costa Blancán. A város mindössze 11 kilométerre északra található Benidormtól, de a két üdülőhely világgal különbözik egymástól. Altea hasonló más Costa Blanca városokhoz, mert van egy új és egy régi környéke. A régi rész egy domb tetején fekszik, ahonnan igazán látványos kilátás nyílik.

ke_pernyo_foto_2023-03-11_20_39_51.png

Összességében Altea egy szép város, népszerű mind a nyaralók, mind a szerencsések körében, akik a környéken élhetnek; lassan növekvő közösséggel rendelkezik a többnemzetiségű emigránsokból.

Altea Történeleme
Az Altea név a mórok nevéből származik, akik meghódították a régiót, és Althayának nevezték el, ami azt jelenti, hogy mindenki egészsége.

A városról
Altea kiváló felszereltséggel rendelkezik, azonban ha egész éjszakás diszkókat és ragyogó városi fényeket szeretne nyaralása során, hagyja ki Alteát. Ez a város nyaralóhely az igényesebb turisták számára, akiket lenyűgöznek középkori macskaköves utcái, képeskönyves óvárosa és pálmafákkal övezett tengerparti sétánya.

A régi szakaszra meredek lejtőkön és lépcsős utcákon való feljutás minden kanyarban széles horizontot tár fel, és az egész La Marina régióra kiterjed. Az egyik oldalon a Peñon de Ifach, a másikon a Helade-hegység sziluettje keretezi a tengerre nyíló kilátást, a mindig jelenlévő sirályok pedig alacsonyan söpörnek végig a városon.

Kirándulások
Alteától nyolc kilométerre a szárazföld belseje felé tart Polop, a gyümölcsösökkel és fenyvesekkel körülvett kisváros, amely kifejezetten ajánlott a nyugalmat, csendet és hűvös nyári éjszakákat keresőknek.

A várost vezető Via Crucisról csodálatos kilátás nyílik a környező völgyekre, amelyek jelenlegi megjelenésüket a moriskói gazdák sok évvel ezelőtti munkájának köszönhetik.

Benidorm nagyszerű napokat tölt el a bárok, játszóterek és strandok eklektikus gyűjteményével, a Baleár-szigetekre Ibizára és Mallorca-ra tartó kompok pedig a közeli Deniából indulnak.


Mint a régió legtöbb részén, a hagyományos rizsételek
A spanyol menüben ezek találhatók meg leginkább. A nemzetközi ételeket kínáló Benidorm csak egy rövid autóútra található.

Altea Időjárása
Altea kiváltságos fekvéssel és kiváló enyhe éghajlattal örvend, egész évben 18-20°C az átlagos hőmérséklet.