5 legjobb dolog Benidormba

5 legjobb látnivaló Benidormban

5 legjobb látnivaló Benidormban
Miről a leghíresebb Benidorm?

A legjobb látnivalók Benidormban teljes mértékben kihasználják mindazt, amit ez a nyüzsgő tengerparti város Spanyolország tengerparti kikötőjében, Costa Blancában kínál. A mediterrán tengerparti üdülőhely hosszú, széles, aranyszínű strandjai miatt népszerű. De ennél a jól fejlett tengerparti felhőkarcoló városban több is van. A festői tengerparti sétányon keresztül rengeteg látnivaló és programlehetőség található a part mentén.

A gyerekes családok remekül szórakozhatnak, és élvezhetik a túrákat a Terra Mitica vidámparkban. Benidorm dedikált piacterén beltéren és kültéren is vásárolhat. A tengerparti üdülőhely hangulata sötétedés után felerősödik, a nemzetközi látogatók számára kialakított pubokkal és klubokkal. Az Alicante repülőtértől északkeletre tartó 45 perces transzfer után itt van a legjobb tennivaló Benidormban egy-két napon belül.

Melyek a legjobb programok Benidormban?


1. Benidorm strandjai:Napra, tengerre és homokra

 

Benidorm gyönyörű tengerpartján 2 fő strand található, amelyeket a kikötő és a középen található Balcón del Mediterráneo kiszögellése választ el. A 2 km hosszú Playa de Levante ettől az apró foktól keletre húzódik, és a fő strandnak számít. A Playa Poniente és a nyugati tengerparti sétány azonban egy kilométerrel hosszabb, és távolabb a város fő tengerparti üdülőhelyi tevékenységeitől pihentetőbb lehet kevesebb tömeggel. A legtöbben Levantéból indulnak szórakozás és napozás kedvéért, majd indulnak el Ponientéba a naplementékért. Vannak más, kisebb strandok is, amelyeket érdemes felfedezni a tengerparton, például a Cala Almadraba sznorkelező strandot.


2. Mediterrán erkély: Festői kilátó egy titkos stranddal

54e4e9c0-68ce-11e8-9862-0242ac11003c.jpeg

Ez ideális: Pároknak 
Ez a központi mérföldkő, amely elválasztja Benidorm 2 fő strandját. Ez egy nagyszerű hely, ha rövid időre el szeretne menekülni Levante rendszeres tengerparti tömegei elől. A sziklás kiszögellés tetején található, kockás csempével kirakott tér panorámás tengeri panorámát kínál a Földközi-tengerre, és mögötte a város drámai felhőkarcolós látképét. A Balcón del Mediterráneo saját parányi strandjára néz, amely alternatív és félreeső tengerparti menekülésként is szolgálhat. A saját sétányon kávézók sorakoznak, ahol elfogyaszthat egy italt a kilátás mellett.
Elhelyezkedés: Plaça de Castelar, 1, 03501 Benidorm, Alicante, Spanyolország



3. Terra Mitica Benidorm az izgalomra vágyó családok kedvence

 

Ez ideális:Családoknak
Benidorm fő vidámparkjaként a Terra Mítica több mint 20 túraútvonalat kínál, amelyek különböző tematikus zónákban vannak elhelyezve. Ide tartozik Egyiptom, Görögország, Ibéria, Róma és a szigetek. Minden izgalmat kínál, a körhintáktól és a fiataloknak szóló enyhe, hullámvasút-szerű vonatozástól kezdve egészen a bátrak számára tiszta adrenalinlöketig. A végső izgalmakért próbálja ki a Titanide nevű fordított hullámvasutat vagy a Synkope magasan pörgő korongját – akár 100 km/órás sebességet is elér. A napijegyek ára körülbelül 25 euró.
Elhelyezkedés: Partida del Moralet, 03502 Benidorm, Alicante, Spanyolország

Nyitvatartás: Egész évben változó, általában 10.30-tól este 20 óráig vagy később (július-augusztus)

Telefon: +34 (0)902 020 220


4. Sierra Helada Természeti Park 

 

Ez ideális: Kaland
Körülbelül 15 percnyi autóútra Benidormtól északkeletre, a régió egyenetlen terepe festői túrákat tesz lehetővé, a Földközi-tengerre nyíló panorámával jutalmul. Különféle szervezett túraútvonalak állnak rendelkezésre. Segítenek felfedezni titkos öblöket a part mentén, felfedezni a vadvilágot, és akár egy világítótoronyhoz vagy egy festői földnyelvhez is felvezetnek a legjobb kilátásért. A sziklaszéli Camino del Faro pálya felé tartó rendszeres útvonal 3-4 órás egyenletes túrával teljesíthető.

Soha nem volt ilyen egyszerű a tenger és a hegyek összekapcsolása. A 300 méteres sziklákkal és több mint 5600 hektárral a Sierra Helada természeti park, a valenciai régió első tengeri és szárazföldi parkja, amely méltóságteljesen emelkedik a Földközi-tenger mögött.

A különféle szervezett útvonalak feltárják öbleinek, állat- és növényvilágának titkait, meglátogatva az Albir világítótornyot vagy Punta del Cavallóba. A kalandosabbak számára a Serra Geladán való átkelés tökéletes túrázásra, 8 km-es távval és körülbelül 4 órás időtartammal.

Apropó! Ne felejtse el fényképezőgépét, mert a kilátás lélegzetelállító!


Elhelyezkedés: L'Albir, Cami Vell del Far, 18, 03581 L'Alfás del Pi, Alicante, Spanyolország

Telefon: +34 (0)629 321 248


5. Aqualandia Benidorm: Medencék és csúszdák a csobbanó szórakozásról

 

Ez ideális:Családoknak
A gyerekek egy nagyszerű napot tölthetnek el, úszhatnak, csobbanhatnak és csúszhatnak Benidorm saját Aqualandia víziparkjában. Jóval több mint egy tucat nagyszerű csúszdával rendelkezik, különböző korosztályok és izgalmak számára. Míg az olasz Aqualandia díjat nyert, Benidorm azt állítja, hogy Európa legmagasabb csúszdájával rendelkezik – találóan Verti-Go néven. Az enyhébb örömökért ott van a Great Jacuzzi Iguazu, amelyet úgy terveztek, mint egy hatalmas szakadékos tájat vízesésekkel és buja kertekkel. A benidormi Aqualandia csak hétvégén tart nyitva.
Elhelyezkedés: Sierra Helada, 03503 Benidorm, Alicante, Spanyolország

Nyitvatartás: május–augusztus: szombat–vasárnap 10–19 óráig

Telefon: +34 (0)965 860 100

Érdekelnek szállások Benidormba: https://go2costablanca.com/szallasok/